Geçen Ayın Özeti -Ağustos 2018- [Video]

Geçen Ayın Özeti -Ağustos 2018- [Video]

Ağustos 2018’e ait Ar-Ge, inovasyon, teşvik, yatırım, üretim, teknoloji, tasarım konularında öne çıkan başlıkları sizler için derledik.

 

PROJE BAZLI TEŞVİK SİSTEMİNDE İLK ADIM ATILDI

8 milyar lirayı bulan milli savaş uçağı projesi, dizel motor üretimi, raylı sistem araçları üretimi, yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretimi ile toplam 4 bin 440 kişiye iş imkanı sağlanması ve cari açığın 1.2 milyar dolar azaltılması hedefleniyor.

 

‘AR-GE TEŞVİKLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE ATAMA

Teknoloji dünyasını ve TGB’leri yakından ilgilendiren, teknolojik yatırım ve teşviklerin adımlarının atılacağı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde ilk kez yer alan Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğüne eski Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Bila Macit getirildi.

 

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI 100 GÜNLÜK EYLEM PLANINI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 günlük eylem planında teknoloji alanında yapılacak atılımlar da yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 100 günlük eylem planında bu alanda yapılacak önemli yatırım ve destekler yer alıyor.

 

TÜBİTAK’TAN DOKTORA ÖĞRENCİLERİNE 4 BİN 500 TL BURS

TÜBİTAK Sanayi Doktora Programı kapsamındaki öğrenciler, eğitimleri süresince ayda 4 bin 500 lira burs ve doktora sonrasında istihdam desteği alabilecek. Böylece program kapsamında özel sektörde daha fazla araştırmacı istihdam edilmesi teşvik edilecek.

 

PRIMA PROGRAMI 2018 ÇAĞRISI İKİNCİ AŞAMA BAŞVURULARA AÇILDI

Akdeniz’de su kaynakları ve gıda sistemleri konularında uluslararası ortak projeler destekleyecek olan PRIMA Programı 2018 çağrısının birinci aşama sonucunda başarılı bulunan proje önerileri, ikinci aşama başvuruda bulunmaya hak kazandı.

 

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ‘İNOVASYON YARIŞMASI’ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Başakşehir Belediyesi Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nn bu yıl beşincisini düzenleyeceği “İnovasyon Yarışması” için başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 12 Ekim 2018 Cuma günü saat 17.00.

 

İSTKA “MALİ DESTEK PROGRAMI” KAPSAMINDA 89 PROJE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

İlan edilen üç Mali Destek Programı kapsamında kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteleri içeren kurum ve kuruluşlarla 89 projede toplam 124.9 milyon liralık iş birliği gerçekleştirilecek.

 

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NDAN 16 MADDELİK YENİ DESTEK PAKETİ

Ar-ge destekleri̇ne “kur farkı” ayarı yapılırken, teknoloji̇ geli̇şti̇rme bölgeleri̇ne 100 mi̇lyon TL ve bi̇n 500 projeye 500 mi̇lyon TL destek verilecek. Vadesi geçmiş ve icra takibi başlatılan TSE alacakları da yeniden yapılandırılacak.