Sosyal Sorumluluk

SER Danışmanlık olarak “Bilgiden Faydaya” sloganı ile 2007 yılından bugüne, farklı sektörlerde ve farklı ölçeklerde ağırlığı firma olmak üzere içlerinde STK ve üniversitelerin de olduğu 250’den fazla firma ile Ar-Ge ve Yatırım Projeleri çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirdik. Amacımız sahip olduğumuz bilginin faydaya dönüşmesinde rol oynamaktı. Bu bilginin daha hızlı ve aynı zamanda daha geniş kitlelere ulaşmasının anahtarı olan sosyal sorumluluk projelerinde faydalı olabilmek temennisi ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Uluslararası Bambu Eğitim Derneği

Bambu Gönüllü Eğitim Platformu en önemli sosyal problemlerden birisi olan eğitimde fırsat eşitsizliğine çözüm bulmak amacıyla kurulan bir çevrimiçi eğitim platformudur. Bambu bugün 1500’ün üzerinde gönüllü eğitmeniyle 8500’ün üzerinde öğrenciye dokunmuş dev bir sosyal ağa dönüşmüştür. SER Danışmanlık olarak Bambu Gönüllü Eğitim Platformu’nun faaliyetlerini kurulduğu günden bu yana mentörlük, sponsorluk gibi araçlarla destekliyoruz.

Fikrini Projeye Dönüştür

SER Danışmanlık Genel Müdürü Dr. Ömer Özdinç, 23 Şubat 2016 Salı günü Marmara Üniversitesi’nde “Fikrini Projeye Dönüştür” isimli bir seminer aracılığı ile öğrencilerle buluştu.

Etkinlikte, özellikle mühendislik fakültelerinde eğitim gören öğrencilere;

Projelerinizi nasıl hayata geçirirsiniz?
Projelerinizi nasıl planlarsınız?
Projelerinizi nasıl finanse edersiniz?
sorularına yönelik bilgi aktarımı gerçekleştirildi.

Gönüllü Ol İstanbul Projesi

Gönüllüleri ve gönüllü kuruluşları bir araya getirmeyi hedefleyen “Gönüllü Ol İstanbul” portalı faaliyete başladı.

15 Kasım 2016’da İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Gönüllülük Eğitimleri Projesi Tanıtım Toplantısı ile projenin tanıtımı gerçekleştirildi. SER Danışmanlık’ın da gönüllü olarak katkı sağladığı ve 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olan projede İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Coşkun, İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel ve Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk’ün yanı sıra İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 30 kişilik bir öğrenci ekibi görev aldı.

Proje;

Gönüllük Araştırması (2448 öğrencinin katılımı ile, İstanbul Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin gönüllülük algıları ve eğilimlerini tespit etmek üzere saha araştırması)
Gönüllü Portalı (Gönüllülük faaliyetlerine katılmak isteyen İstanbul Üniversitesi öğrencileri, STK’lar ve gönüllüleri bir araya getirmeyi hedefleyen www.gonulluol.istanbul portalının tasarımı)
Gönüllü Akademisi (İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin gönüllülüğü konuşacağı, izleyeceği, dinleyeceği, yazacağı, katılacağı ve yaşayacağı 8 haftalık bir program)
olmak üzere üç temel bileşenden oluşuyor.

Gönüllü Akademisi – “Fikrini Geliştir Hayata Geçir” Seminerleri

SER Danışmanlık Genel Müdürü Ömer ÖZDİNÇ, İstanbul Üniversitesi Gönüllü Akademisi’nde yılda iki dönem olmak üzere akademiye katılan gönüllü öğrencilerle bir araya gelerek “Fikrini Geliştir Hayata Geçir” seminerlerlerini gerçekleştiriyor.

Bize ulaşın

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim formunu doldurarak bizimle temasa geçebilirsiniz.

5 + 2 =

Telefon

+90 (216) 545 28 21

Adres

Altunizade Mah. Yetimhane Sok. No: 8/7 Üsküdar / İstanbul