TechAnkara Proje Pazarı 2018 Başvuruları Açıldı

TechAnkara Proje Pazarı 2018 Başvuruları Açıldı

TechAnkara Proje Pazarı 2018 Başvuruları açıldı. Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, Ankara’daki teknoloji geliştirme bölgeleri, organize sanayi bölgeleri, üniversiteler, ar-ge kurumları, kuluçka merkezleri ve girişimcilik ekosistemi paydaşları ile işbirliği içinde 2011 yılından bu yana düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı bu yıl 12 Kasım 2018 Pazartesi günü ATO Congresium’da gerçekleştirilecek.

İleri teknoloji ve yüksek katma değer odaklı girişimcilik ekosistemini güçlendirmek, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini ve inovatif ürünlerin ticarileşmesini sağlamak, projelerin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda yer edinmesini temin etmek amacıyla düzenlenen etkinlik bu yıl sekizinci kez düzenlenecek. Projesini sergilemek isteyen girişimcilerin veya projeleri yakından incelemek isteyen ziyaretçilerin www.ankaraprojepazari.com internet adresi üzerinden girişimci veya ziyaretçi başvurusu yapması gerekmektedir. TechAnkara Proje Pazarı 2018’de yer almak isteyen proje sahibi girişimciler için son başvuru 3 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 23.59’dur. Alanında uzman değerlendirici heyetinin belirleyeceği ilk 100 yenilikçi proje 12 Kasım 2018 Pazartesi günü düzenlenecek etkinlikte sergilenecek, aynı gün proje sahipleri ulusal ve uluslararası yatırımcılar ve iş çevreleri ile bir araya getirilecektir.

Girişimcilere özel ödüller

Etkinlik sayesinde sağlık teknolojilerinden giyilebilir teknolojilere, savunma sanayiinden endüstri 4.0 uygulamalarına kadar çeşitli alanlardaki yerli ve milli projeler için kaynak ve pazar bulma, ticarileşme ve işbirliği fırsatları ortaya çıkacaktır. Ayrıca başarılı projelere, birebir mentörlük, yurtdışı pazarlara giriş gibi teknoloji ticarileştirme odaklı ödüller sunulacak. İlk 10’da yer alacak ve etkinlik günü yatırımcı sunumlarında ilk 3’e seçilecek olan girişimciler, ticarileştirme ödülüne, teknoparklar tarafından projelerine göre seçilecek toplam 7 girişimci Ankara Üniversitesi Teknopark, Bilkent Cyberpark, Çankaya Üniversitesi Kuluçka Merkezi, Gazi Teknopark, Hacettepe Teknokent, ODTÜ Teknokent ve Teknopark Ankara’da bir yıl boyunca ücretsiz ofis ödülü kazanacak. Bir girişimcinin akıllı şehirler özel ödülü, bir girişimcinin sosyal girişimcilik özel ödülü alacağı etkinlikte, 3 girişimci Turkcell Arıkovanı özel ödülü, bir girişimci de Bilkent Cyberpark Doping XL özel ödülü ve ilk 10’da yer alacak girişimciler TechAnkara Hızlandırıcı Programı’na katılım hakkı kazanacak. Ayrıca ilk 100’de yer alacak olan proje sahiplerine, Ankara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda ve TechAnkara markası altında katılım sağlanan yurt içi ve yurt dışı B2B etkinliklerinde öncelikli katılım hakkı sağlanacaktır. Etkinlikte gün boyunca melek yatırımcılar, girişimcilerle B2B görüşmeler gerçekleştirecek.