SER Danışmanlık

Bilgiden faydaya

Ar-Ge ve yatırım danışmanlığında uzmanlaşmış, 15 yıldır, 30 farklı sektörde, 850’den fazla kuruma yaptığımız danışmanlık ile, 900’den fazla projeyi hayata geçirmiş bir danışmanlık şirketiyiz.

Hizmetlerimiz

SER Danışmanlık olarak Ar-Ge, Tasarım ve inovasyon üreten firmaları merkeze alacak şekilde kendimize beş faaliyet alanı tanımladık.

Yönetim Danışmanlığı

Yatırımlarınızın en sağlıklı şekilde karşılığını alabilmeniz ve girişimlerinize etkin yatırım alabilmeniz için yanınızdayız.

Teşvik Danışmanlığı

SER Danışmanlık Türkiye’de tüm teşviklerin bir arada düşünüldüğü ‘Teşvik Yönetimi’ kavramını Türkiye’ye getirmiştir.

Yatırım Danışmanlığı

Yatırımlarınızdan en kısa zamanda sağlıklı geri dönüş alabilmeniz ve hedeflenen noktaya ulaşabilmeniz için yanınızdayız.

Eğitim

Kurumların Ar-Ge inovasyon ve proje alanında “Tam Yetkinlik” kazanabilecekleri genel ve kurum içi eğitimler düzenliyoruz.

Yazılım

Ar-Ge ve inovasyon odaklı yazılım ürünlerimizin yanı sıra özel yazılım, yapay zekâ uygulamaları ile hizmetinizdeyiz.

Bilgi Kaynağı

Yayınlarımız

15 yılı aşkın süredir Türkiye’deki Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminde faaliyet gösteren ve bu çerçevede akademik çalışmalar yürüten bir ekip olarak hazırladığımız yayınlarımızı Ar-Ge ve İnovasyon ekosisteminin faydasına sunuyoruz.

Bakanlık Tarafından Yetkilendirilmiş Bağımsız Danışmanlık Firmasıyız

SER Danışmanlık olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde yürütülen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında Bağımsız Danışmanlık Firması olarak yetkilendirildik. Hamle programında yer alan minimum 10 milyon TL bütçeli projelerin değerlendirilmesi aşamasında yer alıyoruz.

Yıllık Tecrübe

Sektör

Kurum

Proje

Ekibimiz

SER Danışmanlık olarak başarımızın ardındaki en önemli unsurlardan biri de ekibimiz. Farklı uzmanlık alanlarına sahip ekibimizle sahip olduğumuz bilgiyi faydanıza dönüştürüyoruz.

Öne Çıkan Hizmetlerimiz

Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi Danışmanlığı
Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Kurulumu
Teknopark Şirket Başvuruları
Avrupa Birliği Ar-Ge Destek Programları
Yatırım İçin Fizibilite ve İş Planı Danışmanlığı
Yatırım Alma Danışmanlığı

Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi Danışmanlığı

Ar-Ge ve inovasyon süreçleri sürekli yeni bilgi girişini gerektirmesi, içerdiği belirsizlikler ve insan faktörüne bağımlı olması sebebiyle yönetilmesi zor süreçlerdir. Bu noktada hem pratik tecrübeye hem de teorik/akademik birikime sahip, içlerinde doktoralı ve NPDP sertifikalı uzmanların da bulunduğu ekibimizle bu süreçlerinizin performansının ve verimliliğin artması için yanınızdayız.
Bu çerçevede hizmet verdiğimiz başlıca başlıklar şunlardır:
– Mevcut Durum Analizi ve İyileştirmeye Açık Noktaların Raporlanması
– Ar-Ge ve inovasyon stratejisinin oluşturulması
– Gerekli performans yönetim sisteminin oluşturulması
– Reorganizasyon çalışmaları
– Ar-Ge ve inovasyon süreçlerinin tasarımı
– Proje yönetim ofisinin (PMO) oluşturulması
– Fikir yönetimi sisteminin oluşturulması
– Fikri sınai haklar yönetim sisteminin oluşturulması

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Kurulumu

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Kurulumu

SER Danışmanlık ekibi olarak firmaların Ar-Ge ve/veya Tasarım yapılanmasını, hali hazırda başlattığı, gerçekleştirmeyi planladığı veya Ar-Ge ve/veya Tasarım Merkezi desteklerine başvurmayı düşündüğü projeleri incelemekte ve bunlarla ilgili desteği arttırıcı mahiyette projenin içeriğiyle ilgili önerilerde bulunmaktayız. Mevcut Ar-Ge ve/veya Tasarım yapılanmasının Ar-Ge ve/veya Tasarım Merkezi Belgesi onay makamının isteklerinden uzak olduğunu tespit ettiğimiz takdirde ekibimiz kapsamlı bir re-organizasyon çalışması yürütmektedir. Karar verilen projelerle ilgili, proje yönetimi, maliyetlendirilmesi, iş planı, fizibilite çalışması ve proje teknik kurgusu konularında gerekli yönlendirmeleri ve önerileri sunarak, tüm süreçlerde kurumsal çözüm ortağı anlayışı ile firmalara danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

Teknopark Şirket Başvuruları

Teknopark Şirket Başvuruları

SER Danışmanlık olarak; firmaların teknik altyapı, personel ve Ar-Ge teknolojileri göz önünde bulundurularak, firmalar adına Teknopark’a uygun projelerin belirlenmesi, Teknopark başvuru dosyalarının oluşturulması, fayda-maliyet analizlerinin yapılması ve tüm süreçlerin takip ve yönetimi konusunda hizmet vermekteyiz.

Avrupa Birliği Ar-Ge Destek Programları

Avrupa Birliği Ar-Ge Destek Programları

SER Danışmanlık; Horizon 2020, Eureka, Eurostars, Era-Net gibi uluslararası Ar-Ge destek programı olarak tanımlayabileceğimiz programlara sunulacak projeler için iş birliği geliştirme, başvuru, koordinasyon, yürütme ve sonlandırma hizmetleri vermektedir. Bu programlar için başvuru ve yürütme süreçleri değişiklik gösterse de genel hatlarıyla SER Danışmanlık tarafından verilen hizmet aşağıdaki yol haritası ile belirlenmektedir. Bu aşamalardaki farklılaşmalar genellikle koordinatör veya partnerlik rolleri için değişmektedir.

Yatırım İçin Fizibilite ve İş Planı Danışmanlığı

Yatırım İçin Fizibilite ve İş Planı Danışmanlığı

Kar amacı gütsün gütmesin tüm kurumlar yatırımlarını hayata geçirmeden önce detaylı ve bilimsel temelleri olan bir araştırma ve öngörü yapmak durumundadır. Belirlenen stratejik hedeflerin karşılanması için en uygun maliyette ve etkinlikte araçların tespiti, iş planının belirlenmesi ve doğru fizibilite çalışmalarının yapılması gerekmektedir. SER Danışmanlık olarak yatırımlarınızdan en kısa zamanda sağlıklı geri dönüş alabilmeniz ve hedeflenen noktaya ulaşabilmeniz için yanınızdayız.

Fizibilite ve İş Planı Danışmanlığı aşağıdaki hizmet süreçlerini içermektedir:

  • Projenin Tanımı ve Kapsamının Belirlenmesi
  • İhtiyaç ve Pazar Analizi
  • Projenin Uygulama Planı ve Takviminin Oluşturulması
  • Yatırım Süreci
  • Yatırım Tutarı ve Yıllara Dağılımı
  • Finansman Kaynakları ve Planı
  • Üretim ve Satış Programı
  • Pazarlama Planı
  • Risk Analizi
  • GZFT Analizi
  • İç Verim Oranı Hesabı
  • Katma Değer Hesabı
Yatırım Alma Danışmanlığı

Yatırım Alma Danışmanlığı

Girişim sermayesi, risk sermayesi, kitlesel fonlama, melek yatırımcılar gibi fon kaynakları aracılığıyla büyüme potansiyeli olan projelerinizi ve iş fikirlerinizi finanse etmek için SER Danışmanlık olarak 15 yıllık deneyimimizle sizlere destek oluyoruz. SER Danışmanlık tarafından verilen Yatırım Alma Danışmanlığı aşağıdaki hizmet süreçlerini içermektedir:

  • Yatırım Alma Süreci İş Planı
  • İhtiyaç Analizi ve Genel Değerlendirme
  • Strateji ve Yol Haritası Oluşturma Danışmanlığı
  • İş Planı (Business Plan) ve Pitch Deck Sunumu Hazırlanmasına Danışmanlık
  • Yatırımcı Ağlarıyla Eşleştirme
  • Yatırımcı Görüşmelerinde Strateji ve Sunum Özelleştirme Danışmanlığı
  • Yatırımcı Görüşmelerinde Hukuk Danışmanlığı

Bize ulaşın

Hizmetlerimiz hakkında bilgi almak için aşağıdaki iletişim formunu doldurarak bizimle temasa geçebilirsiniz.

4 + 1 =

Telefon

+90 (216) 545 28 21

Adres

Altunizade Mah. Yetimhane Sok. No: 8/7 Üsküdar / İstanbul